Definita cuvantului menaj
MENÁJ, menajuri, s. n. 1. Conducere a treburilor casnice; activitatea gospodinei; gospodărie. ◊ Școală de menaj = școală specială pentru fete, în care se predau noțiuni de gospodărie. Obiect de menaj = obiect de uz casnic. 2. Căsnicie. ◊ Familie. [Pl. și: menaje] – Din fr. menage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu menaj
PANDÁJ s. n. 1. unghi făcut cu orizontala de linia cu cea mai mare înclinație a unui strat geologic sau a unui filon. 2. înclinație a unui plan de șistozitate sau de fisură a unei roci. (< fr. pendage) Vezi definitia »
BRASÁJ s.n. 1. Amestecare a combustibilului pulverizat sau în stare de vapori cu aerul comburant înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecare la cald a făinii de malț cu apă pentru a se obține mustul de bere. 3. Brațare. [< fr. brassage]. Vezi definitia »
METISÁJ s. n. metisare. (< fr. métissage) Vezi definitia »
ACORDÁJ s. n. 1. acordare a unui instrument muzical. 2. realizare a unui echilibru sonor în cadrul unui ansamblu muzical. (< fr. accordage) Vezi definitia »
ERMITÁJ s. n. 1. locuința unui ermit; sihăstrie; (p. ext.) loc retras. 2. mic palat izolat. (< fr. ermitage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z