Definita cuvantului alogen
ALOGÉN, -Ă, alogeni, -e, adj. Care se deosebește prin natură și origine de mediul în care se află; alogenetic. ♦ (Despre populații) De origine străină, venit din altă parte. – Din fr. allogène.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alogen
CÁRPEN (lat. carpinus) s. m. Arbore din familia betulaceelor, înalt pînă la 28 m, cu frunze ovale dințate și cu flori grupate în amenți (Carpinus betulus). Lemnul c. este dens, rezistent și are o mare putere calorică. Crește în Europa și Asia Centrală. Vezi definitia »
termen invechit, utilizat mai demult pentru desemnarea oricarei anemii cu celule in secera. Vezi definitia »
BAUMGARTEN, Alexander Gottlieb (1714-1762), filozof german. Fondator al esteticii ca disciplină pozitivă autonomă („Estetica”). În concepția lui, estetica este știința sensibilității și completează logica, al cărei obiect îl constituie inteligența. Vezi definitia »
ÓPEN s.n. (Sport) Competiție deschisă pentru orice categorie de sportivi; (în tenis) turneu la care participă deopotrivă profesioniști și neprofesioniști. [Pron. oupn, pl. -uri. / < engl. open – deschis]. Vezi definitia »
AGLUTINOGÉN s. m. substanță proteică din compoziția microbilor și a globulelor roșii care produce aglutinina. (< fr. agglutinogène) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z