Definita cuvantului nutri
NUTRÍ, nutresc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A da de mâncare sau a mânca; a (se) hrăni, a (se) alimenta. ♦ Tranz. A procura cuiva hrană (și alte mijloace de existență); a întreține pe cineva (cu mâncare). 2. Tranz. Fig. A întreține, a cultiva o idee, un sentiment. – Din lat. nutrire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nutri
AURÍ, auresc, vb. IV. 1. Tranz. A acoperi un obiect cu un strat subțire de aur (1), a polei sau a sufla cu aur. ♦ Fig. A da o strălucire ca de aur (1), a face să pară de aur. 2. Refl. (În basme) A se preface în aur (1). [Pr.: a-u-] – Din aur. Vezi definitia »
CAPRI, ins. italiană în M. Tireniană, la S de G. Napoli; 10,4 km2; c. 12 mii loc. Relief muntos calcaros. Alt. max.: 589 m (Monte Solaro). Renumită regiune turistică (Grota Albastră) și climaterică. Măslini și citrice. Floricultură. Viticultură. Vezi definitia »
CONFERÍ vb. I. tr. a acorda, a atribui (un grad, un titlu, o calitate). II. intr. a discuta, a se întreține cu cineva asupra unei chestiuni. (< fr. conférer, lat. conferre) Vezi definitia »
ÎNMĂGURÍ, înmăguresc, vb. IV. Refl. (Reg.) A se întrista, a se întuneca. – Din în- + măgură „negură, ceață”. Vezi definitia »
LARI s. m. pl. Nume dat în mitologia romană unor divinități considerate a fi ocrotitoarele casei și ale familiei. – Din lat. Lar, Laris. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z