Definita cuvantului alotropie
ALOTROPÍE s. f. Proprietate a unui element chimic de a exista în două sau mai multe forme care diferă între ele din punct de vedere fizic, iar, uneori, și din punct de vedere chimic. – Din fr. allotropie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alotropie
CHEMOTAXONOMÍE s. f. ramură a biologiei care studiază relațiile dintre organisme pe baza elementelor chimice, stabilind clasificarea lor în sistem. (< germ. Chemotaxonomie) Vezi definitia »
EVENTRÁȚIE, eventrații, s. f. Ieșire sub piele a viscerelor învelite în sacul peritonelului, care apare în urma unui traumatism sau a unei operații. – Din fr. éventration. Vezi definitia »
MORFINOMANÍE s. f. Toxicomanie care constă în introducerea repetată în organism, prin injecții, a unor doze din ce în ce mai mari de morfină. – Din fr. morphinomanie. Vezi definitia »
CRISTALOGRAFÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul formelor și al proprietăților fizice ale cristalelor (2). – Din fr. cristallographie. Vezi definitia »
PSALMODÍE s.f. Mod de a cânta, de a recita psalmii; (p. ext.) fel monoton de a citi, de a declama. [Gen. -iei. / < fr. psalmodie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z