Definita cuvantului odolean
ODOLEÁN, odoleni, s. m. Nume dat mai multor specii de plante erbacee cu flori mari, trandafirii sau albe (Valeriana), dintre care una servește la prepararea unor produse farmaceutice cu proprietăți sedative; valeriană (Valeriana officinalis). [Var.: odoleánă s. f., hodoleán s. m.] – Din ucr. odoljan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu odolean
OXFORDIÁN s.n. (Geol.) Al doilea etaj al jurasicului superior. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -di-an. / < fr. oxfordien, cf. Oxford – oraș în Anglia]. Vezi definitia »
șodolán, șodoláne, s.n. (reg.) 1. șold la animale. 2. femur la animale. 3. bucată mare de carne (cu os). 4. (în expr.) ca șodolanul = solid, rezistent. Vezi definitia »
BÂTLÁN, bâtlani, s. m. Pasăre de baltă din ordinul picioroangelor, înaltă de un metru și chiar mai mult, cu pene cenușii, cu gâtul, cu ciocul și picioarele lungi și cu un moț de câteva pene date pe ceafă; stârc cenușiu (Ardea cinerea). – Din bg. batlan. Vezi definitia »
BATHONIÁN, -Ă adj., s. n. (din) etajul superior al jurasicului mediu. (< fr. bathonien) Vezi definitia »
SAHÁN, sahane, s. n. (Înv. și reg.) Vas metalic de diverse forme sau dimensiuni, în care se servește sau se gătește mâncarea. – Din tc. sahan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z