Definita cuvantului ortodox
ORTODÓX, Ă, ortodocși, -xe, adj. 1. Care ține de biserica creștină răsăriteană, de ortodoxie, care este conform cu doctrina acestei biserici; (despre persoane) care este adept al ortodoxismului. ♦ (Substantivat) Persoană de religie creștină răsăriteană. 2. Conform cu principiile tradiționale ale unei doctrine, ale unei dogme etc., considerată ca fiind singura adevărată; (despre oameni) care urmează cu fermitate (sau dogmatic) o asemenea doctrină. – Din ngr. orthódoxos, lat. orthodoxus, fr. orthodoxe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ortodox
TERMENVÓX, termenvoxuri, s. n. Aparat muzical electronic la care execuția se face prin mișcarea mâinii în apropierea unei antene. – Din engl. termenvox. Vezi definitia »
PLÚMPOX s. n. boală a prunilor și a altor pomi fructiferi, datorată unui virus, care se manifestă prin pete galbene pe frunze și gropițe pe fructe. (< engl. plumpox) Vezi definitia »
JUKE-BOX GIÚC-BOX/ s. n. tonomat. (< engl., fr. juke-box) Vezi definitia »
ETERODÓX, -Ă, eterodocși, -xe, adj. Care se abate de la doctrina oficială a bisericii ortodoxe. [Var.: heterodóx, -ă adj.] – Din fr. hétérodoxe. Vezi definitia »
xerox, xeroxuri s. n. 1. denumire generică dată copiatoarelor. 2. copie a unui text, a unei fotografii etc., obținută prin fotocopiere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z