Definita cuvantului paști
PÁȘTI s. m. 1. Sărbătoare religioasă celebrată de creștini în amintirea învierii lui Hristos, iar de evrei în amintirea ieșirii lor din Egipt, sub conducerea lui Moise. ◊ Expr. Nu e în toate zilele Paști sau o dată pe an e Paști = nu se petrec în fiecare zi evenimente deosebite. Din an în Paști sau din joi în Paști, din Paști în Crăciun = foarte rar, la intervale mari de timp. La Paștile cailor (sau calului) = niciodată. 2. Pâine sfințită, care se împarte la biserică în ziua de Paști (1); pască. [Var.: Páște s. n.] – Lat. pascha, -ae.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paști
a-i turti (cuiva) fesul expr. a face (pe cineva) să rămână uimit în fața unei prostii săvârșite; a comite o mare prostie. Vezi definitia »
PLASTI- v. plasto-. Vezi definitia »
ALBERT I, Honoré Charles Grimaldi, prinț de Monaco (1848-1922), oceanograf francez. Fondator al Institutului Oceanografic din Paris (1906), al Muzeului Oceanografic și al Muzeului de Preistorie din Monaco. Promotor al studiilor faunei marine abisale. Vezi definitia »
RITI-/RITIDO- elem. „zbârcit, încrețit”. (< fr. rhyti-, rhytido-, cf. gr. rhytis, -idos) Vezi definitia »
POSTÍ, postesc, vb. IV. Intranz. 1. A respecta posturile3 prescrise de biserică, a se abține de la alimentele interzise; a ține post3; 2. A răbda de foame, a nu mânca nimic sau a nu avea ce mânca; a flămânzi; fig. a se abține de la ceva, a duce lipsă de ceva. – Din sl. postiti sen. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z