Definita cuvantului pragmatic
PRAGMÁTIC, -Ă, pragmatici, -e, adj. 1. Referitor la pragmatism; bazat pe pragmatism. 2. (Înv.; în expr.) Istorie pragmatică = prezentare istorică care se ocupă numai de succesiunea evenimentelor politice și militare, fără a ține seama de complexul economic și cultural al dezvoltării societății. Sancțiune pragmatică = (în țările din apusul Europei) decret de stat privitor la o importantă problemă laică sau bisericească. – Fr. pragmatique (< gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu pragmatic
ANTINEVRÁLGIC adj., s. n. (medicament) care calmează nevralgiile. (< fr. antinévralgique) Vezi definitia »
EXOTÉRMIC, -Ă adj. (Despre fenomene și reacții) Care se produce cu degajare de căldură. [< fr. exothermique, cf. gr. exo – în afară, thermos – cald]. Vezi definitia »
ANTIMÓNIC, antimonici, adj. (În sintagma) Acid antimonic = acid al antimoniului. – Din fr. antimonique. Vezi definitia »
MIXOLÍDIC, -Ă adj. (muz.) mod ~ = mod melodic a cărui scară muzicală se deosebește de cea a modului major prin faptul că treapta a VII-a coborâtă, în loc să formeze cu tonica o septimă mare, formează o septimă mică; mixolidian. (< germ. mixolydisch) Vezi definitia »
POLIOMIELÍTIC, -Ă, poliomielitici, -ce, adj. Care ține de poliomielită, relativ la poliomielită; spec. care este folosit împotriva poliomielitei. Vaccin poliomielitic. [Pr.: -li-o-mi-e-] – Din fr. poliomyélitique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z