Definita cuvantului altern
ALTÉRN, -Ă, alterne, adj. (În sintagmele) Unghiuri alterne (interne sau externe) = fiecare dintre cele două perechi de unghiuri formate de o parte și de alta a două drepte tăiate de o secantă. Frunze (sau flori) alterne = frunze (sau flori) așezate de o parte și de alta a tulpinii sau a ramurilor, la niveluri diferite. Sistem altern = sistem de agricultură bazat pe alternarea culturilor. – Din fr. alterne, lat. alternus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu altern
NASICÓRN, nasicorni, s. m. Insectă coleopteră mare de culoare castanie, cu perișori roșcați pe picioare și pe pântece, al cărei mascul are la cap un corn curbat înapoi; nascorniță (Oryctes nasicornis). – Din fr. nasicorne. Vezi definitia »
BLACKBURN [blæcbən], oraș în centrul Marii Britanii (Anglia); 221,9 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de comunicații. Expl. de huilă. Echipament electric. Ind. bumbacului și a hîrtiei. Vezi definitia »
FLIGÓRN, fligornuri, s. n. Instrument muzical de suflat, cu clape, făcut din alamă și folosit mai ales în fanfare. – Din germ. Flügelhorn. Vezi definitia »
CAPRICÓRN s.n. Constelație din emisfera australă. ♦ Tropicul capricornului = paralelă pe globul terestru care se află la 23°27' latitudine sudică. ♦ Unul dintre semnele zodiacului (care se reprezintă printr-un țap). [< lat. capricornus < capra – capră, cornus – corn, cf. fr. capricorne]. Vezi definitia »
NOCTÚRN, -Ă, nocturni, -e, adj., s. f. 1. Adj. Care se face sau se întâmplă noaptea; de noapte, din timpul nopții. ◊ Loc. adj. și adv. În nocturnă = (despre competiții sportive) (care se desfășoară) în timpul serii. ♦ (Despre păsări răpitoare, animale, insecte) Care își desfășoară activitatea în cursul nopții și doarme ziua. 2. S. f. Competiție sportivă care are loc în timpul serii. 3. S. f. Piesă muzicală, vocală sau instrumentală cu caracter liric, visător și melancolic. – Din fr. nocturne, lat. nocturnus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z