Definita cuvantului silicat
SILICÁT, silicați, s. m. Sare a acidului silicic, care intră în compoziția unui mare număr de minerale și care se folosește în metalurgie, la fabricarea produselor refractare, a sticlei și a a materialelor de construcții. – Din fr. silicate

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu silicat
SUBLIMÁT, sublimați, s. m. Corp solid obținut prin sublimarea unei substanțe și prin readucerea vaporilor ei în stare solidă. ◊ Sublimat corosiv = clorură de mercur care se prezintă sub formă de pulbere albă, solubilă în apă, utilizată ca dezinfectant extern. – Din fr. sublimé. Vezi definitia »
SUBSTANTIVÁT, -Ă, substantivați, -te adj. (Despre părți de vorbire care aparțin altei categorii gramaticale decât substantivul) Care este întrebuințat în funcție de substantiv, care a devenit substantiv. – V. substantiva. Vezi definitia »
înfărmát, înfărmátă, adj. (reg., înv.) 1. împodobit. 2. apucat, prins. Vezi definitia »
NEMESTECÁT adj. v. DEVORA. (Despre animale și, ir., despre oameni) A mânca cu lăcomie, a înghiți pe nemestecate. [DEX '98] Vezi definitia »
PREFERENȚIÁT, -Ă, preferențiați, -te, adj. Pentru care cineva are o preferință; preferat. [Pr.: -ți-at] – Din preferință. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z