Definita cuvantului svadă
SVÁDĂ s. f. v. sfadă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu svadă
FLEBARTERÍTĂ s. f. flebită complicată cu tulburări circulatorii în teritoriul arterei învecinate. (< fr. phlébartérite) Vezi definitia »
CLÓȘCĂ, cloști, s. f. 1. Găină care clocește sau care a scos pui de curând. ◊ Cloșcă artificială = instalație generatoare de căldură pentru încălzirea puilor de găină obținuți pe cale artificială. ◊ Expr. A ședea cloșcă = a ședea nemișcat, în inactivitate. Fură cloșca de pe ouă sau fură ouăle de sub cloșcă, se zice despre un hoț foarte abil. ♦ Fig. Om leneș, inactiv. 2. (În expr.) Cloșca-cu-pui = numele unei constelații din emisfera boreală; pleiadele, găinușa. – Bg. kločka. Vezi definitia »
CALCOZÍNĂ s. f. sulfură naturală de cupru. (< fr. chalcosine) Vezi definitia »
NECROBACILÓZĂ s.f. (Med.) Boală infecțioasă a animalelor domestice, care se manifestă prin focare necrotice și purulente. [< fr. nécrobacillose]. Vezi definitia »
SCÚZĂ s.f. 1. Explicație adusă pentru a motiva și a face să fie iertată o greșeală, o vină; dezvinovățire, justificare. 2. Exprimare a regretului pentru o greșeală făcută. ♦ A cere scuze = a mărturisi părerea de rău pentru o greșeală săvârșită; a cere iertare. [< it. scusa, cf. fr. excuse]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z