Definita cuvantului trombon
TROMBÓN, tromboane, s. n. 1. Instrument muzical de suflat făcut din alamă, mai mare decât trompeta, cu timbrul mai aspru și mai puternic decât aceasta. 2. (Fam. și peior.) Gură (considerată ca organ al vorbirii). 3. (Fam.; la pl.) Minciuni; păcăleli, exagerări. – Din fr. trombone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trombon
BUSTROFEDÓN s. n. Fel de scriere foarte veche în care rândurile mergeau fără discontinuități de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga. – Din fr. boustrophédon. Vezi definitia »
GRAMOFON s. n. Aparat pentru reproducerea sunetelor pe discuri, cu o diagramĂ?, un ac și o pâlnie acusticĂ?. -Din fr. Gramophone Vezi definitia »
ROYLÓN s. n. Fribră de polimer sintetic poliamidic, cu proprietăți identice cu cele ale fibrei nailon. – Denumire comercială. Vezi definitia »
GALÓN2 s.n. 1. Unitate de măsură pentru capacitate, egală cu 4,546 l în Anglia și cu 3,785 l în S.U.A. 2. (Rar) Sticlă mare pentru păstrat băuturi. [Pl. -oane, (s.m.) -oni. / < fr., engl. gallon]. Vezi definitia »
TERMIÓN s.m. (Fiz.) Ion emis de un corp aflat la temperatură înaltă. [Var. termoion s.m. / cf. fr. thermion, thermoion, it. termoiono]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z