Definita cuvantului țopârlan
ȚOPÂRLÁN, țopârlani, s. m. Persoană cu apucături grosolane; om mojic, bădăran, grosolan, țoapă. – Probabil contaminare între țop și [m]îrlan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țopârlan
CAFTÁN, caftane, s. n. (Înv.) Manta albă, lungă și largă, împodobită cu fire de aur sau de mătase, pe care o purtau domnitorii și demnitarii. ◊ Expr. A îmbrăca (cu sau în) caftan = a (se) ridica la rangul de domn sau de boier. ♦ Rang de boierie. – Tc. kaftan. Vezi definitia »
CIOCÁN2, ciocane, s. n. (Pop.) Păhărel în formă de sticluță, cu gâtul strâmt și lung, din care se bea o băutură alcoolică. V. cinzeacă. ♦ Conținutul unui asemenea păhărel. – Din bg. čokan, scr. čokanj. Vezi definitia »
BRÂNCUȘIÁN, -Ă, brâncușieni, -e, adj. De Brâncuși, al lui Brâncuși; în maniera lui Brâncuși. [Pr.: -și-an] – Brâncuși (n. pr.) + suf. -ian. Vezi definitia »
PROPÁN s. m. hidrocarbură aciclică saturată gazoasă, cu trei atomi de carbon în moleculă, din gazele de sondă sau de cracare, folosită drept combustibil și în unele sinteze organice. (< fr. propane) Vezi definitia »
BRAZILIÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Brazilia. ◊ (s. f.) limba portugheză vorbită în Brazilia. (după fr. brésilien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z