Definita cuvantului țopârlăni
ȚOPÂRLĂNÍ, țopârlănesc, vb. IV. Tranz. (Rar) A da cuiva epitetul de țopârlan. – Din țopârlan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țopârlăni
IZBUCNÍ, izbucnesc, vb. IV. Intranz. 1. A se manifesta brusc și cu putere; a se arăta deodată; p. ext. a țâșni. 2. (Despre sunete, vorbe etc.; la pers. 3) A se porni deodată și cu intensitate, a se auzi deodată. [Var.: zbucní vb. IV] – Din bg. izbukna. Vezi definitia »
BATTANI (AL-BATTANI), Abu Abdallah Muhammed ben Djabir (858-929), astronom și matematician arab. A calculat înclinarea eclipticii și constanta precesiei; a contribuit la dezvoltarea trogonometriei. Vezi definitia »
OFIDIÉNI s.m.pl. Ordin de reptile care cuprinde șerpii; (la sg.) animal din acest ordin. [Pron. -di-eni, sg. ofidian. / < fr. ophidiens, cf. gr. ophis – șarpe]. Vezi definitia »
STÂNJENÍ, stânjenésc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. recipr. A (se) stingheri, a (se) deranja, a (se) jena, a (se) împiedica de la o îndeletnicire. 2. Refl. (Reg.) A se sfii, a se rușina; a ezita. [Var.: (pop.) stânjiní vb. IV] – Din sl. sŭtenženŭ (sŭtengnonti). Vezi definitia »
MARTÍNI, martíniuri, s. n. 1. Cocteil preparat dintr-un amestec de gin sau vodcă și vermut sec. 2. (Cu inițială majusculă) Marcă italiană de vermut alb sau roșu. (prob. alterat din (cocteil) Martinez, din n. pr. Martínez) [et. MW] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z