Definita cuvantului țuști
ȚUȘTI interj. Cuvânt care sugerează mișcarea bruscă și precipitată a unei ființe care sare, care țâșnește (de) undeva. [Var.: țâști, țâșt interj.] – Onomatopee.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țuști
răsști, răsștiu v. t. a ști sau a cunoaște foarte bine. Vezi definitia »
PÁȘTI s. m. 1. Sărbătoare religioasă celebrată de creștini în amintirea învierii lui Hristos, iar de evrei în amintirea ieșirii lor din Egipt, sub conducerea lui Moise. ◊ Expr. Nu e în toate zilele Paști sau o dată pe an e Paști = nu se petrec în fiecare zi evenimente deosebite. Din an în Paști sau din joi în Paști, din Paști în Crăciun = foarte rar, la intervale mari de timp. La Paștile cailor (sau calului) = niciodată. 2. Pâine sfințită, care se împarte la biserică în ziua de Paști (1); pască. [Var.: Páște s. n.] – Lat. pascha, -ae. Vezi definitia »
țârcotí vb. IV (reg.) a țârcâi; a mulge rău. Vezi definitia »
BUGIULEȘTI, stațiune arheologică din bazinul Oltețului (azi com. Tetoiu, jud. Vîlcea), unde s-au descoperit resturi fosile villafranchiene și primele urme de activitate conștientă a unor hominizi de pe terit. României datînd de c. 1.000.000-600.000 ani. Vezi definitia »
GRAFFÍTI s.n.pl. (Arheol.) Inscripții, desene de pe monumentele antice. ♦ (Curent) Inscripții zgâriate pe pereți. [Sg. graffito. / < fr. graffiti]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z