Definita cuvantului udat
UDÁT s. n. Udare. – V. uda.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu udat
BERÁT, beraturi, s. n. (Înv.) Act, titlu, înscris purtând pecetea sultanului. (din tc. berat, cf. alb., bg. berat) Vezi definitia »
NEPOLARIZÁT adj. v. LUMINĂ (I. 1.). Radiație sau complex de radiații electromagnetice emise de corpuri incandescente (cu sau fără flacără) sau luminescente și care impresionează ochiul omenesc; efectul acestei radiații. ◊ Lumină albă = lumină mijlocie a zilei, care conține toate radiațiile spectrului vizibil. Lumină rece = lumină care conține un număr foarte mic de radiații infraroșii și care are un efect termic redus. Lumină monocromatică = lumină formată din radiații de o singură culoare spectrală. Lumină compusă = lumină care conține radiații de mai multe lungimi de undă. Lumină naturală = lumină complet nepolarizată, caracterizată prin diversitatea direcțiilor de oscilație ale radiațiilor electromagnetice care o compun, distribuite uniform în jurul direcției de propagare. [DEX '98] Vezi definitia »
DEZEROIZÁT, -Ă, dezeroizați, -te, adj. Care a pierdut calitatea de erou. [Pr.: -ro-i-] – V. dezeroiza. Vezi definitia »
OVÁT, -Ă adj. (despre frunze, petale, sepale etc.) ovoid. (< engl. ovate, lat. ovatus) Vezi definitia »
ETALONÁT, -Ă, etalonați, -te, adj. 1. (Despre instrumente de măsură) Care a fost prevăzut cu o scară gradată; a cărui scară gradată a fost verificată. 2. (Despre măsuri și instrumente de măsură) Care a fost comparat cu un etalon. – V. etalona. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z