Definita cuvantului unchi
UNCHI, unchi, s. m. 1. Bărbat considerat în raport cu copiii fraților și surorilor sale, în raport cu copiii fraților și surorilor soției sale sau în raport cu copiii verilor și verișoarelor sale; termen cu care se adresează acestui bărbat nepoții; grad de rudenie astfel stabilit; unchiaș. 2. Termen de respect cu care o persoană mai tânără se adresează unui bărbat mai în vârstă. – Lat. avunculus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu unchi
BAUCHI, stat în NE Nigeriei centrale în platoul omonim; 64,6 mii km2; 5 mil. loc. (1989). Centru ad-tiv: Bauchi. Mari expl. de columbit, niobiu și cositor. Vezi definitia »
a-i sta ca un ghimpe în ochi (cuiva) expr. a stingheri (pe cineva); a constitui o permanentă amenințare (pentru cineva). Vezi definitia »
echi-Pref. care indică egalitate: echidistant, adj.; echidistanță, s. f.; echilateral, adj.; echivalent, adj.; echivalență, s. f. Intră de aemenea în cîteva compuneri a căror elemente simple nu au viață proprie în rom.: echilibru, s. n.; echilibra, vb.; echilibrist, s. m.; echilibristică, s. f.; echinocțiu, s. n.; echinocțial, adj.; echivoc, adj. Vezi definitia »
íchi (íchiuri), s. n. – Arșic plumbuit la jocul de arșice. Tc. yek (Șeineanu, II, 223). Vezi definitia »
TELESCHÍ s. n. instalație de teleferic cu cablu aerian pentru tractarea în urcuș a schiorilor pe schiuri. (< fr. téléski) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z