Definita cuvantului ura
URÁ2, urez, vb. I. 1. Tranz. (Construit cu dativul) A adresa cuiva o dorință de bine (cu prilejul unei aniversări, al unui început de acțiune etc.); a închina în sănătatea cuiva. 2. Intranz. A recita versuri populare care conțin urări, când se umblă cu colindul. – Lat. orare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ura
chitara bass se imparte in chitara bass electrica care are 4, 5, 6, 7 sau chiar my multe corzi si chitara bass acustica care este foarte rar intalnita si care costa mai mult. Chitara bass avand griful mai mare are automat si sunet mai gros deoarece atunci cand coarda este mai mare sunetul este mai gros. La chitara bass se canta mai tot timpul cu degetele libere. Dar se canta si cu pana. Vezi definitia »
DECEREBRÁ vb. tr. a îndepărta emisferele cerebrale la animale în scopul studierii activității sistemului nervos central. (< fr. décérébrer) Vezi definitia »
REORCHESTRÁ, reorchestrez, vb. I. Tranz. A orchestra din nou, a face o altă orchestrație. – Din fr. réorchestrer. Vezi definitia »
BORDURÁ, bordurez, vb. I. Tranz. A face operația de răsfrângere a marginilor unui obiect prin tragere și întindere. – Din bordură. Vezi definitia »
ANCORÁ, ancorez, vb. I. 1. Intranz. A lăsa ancora în apă pentru a asigura împotriva valurilor sau a curenților o navă care staționează; p. ext. a se opri din plutire. 2. Tranz. A lega un sistem tehnic de un alt sistem tehnic sau de pământ (pentru a împiedica deplasarea sau răsturnarea lui). – Din ancoră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z