Definita cuvantului amaneta
AMANETÁ, amanetez, vb. I. Tranz. A pune ceva ca amanet. – Din amanet.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu amaneta
CALCUTTA (KALIKATA), oraș în NE Indiei, pe rîul Hooghly, port în delta Gangelui și Brahmaputrei (10,5 mil. t anual); centru ad-tiv al statului Bengalul de Vest; 11,66 mil. loc. (1990, cu suburbiile Howrah, South Dum Dum ș.a.). Mare nod de comunicații. Aeroport internațional (Dum Dum). Metrou. Important centru al ind. iutei, constr. de mat. rulant, automobile, strunguri, produse electrotehnice, sticlă, încălț., hîrtie, produse chim. și alim. (prelucr. orezului). Bursă pentru ceai. Centru al ind. cinematografice. Trei universități. Muzeul indian. Întemeiat ca factorie engleză (1690), capitală a coloniei britanice India (1773-1912), orașul a cunoscut o dezvoltare importantă de la sfîrșitul sec. 19. Vezi definitia »
atestá (-téz, atestát), vb. – A face dovada, a confirma. Fr. attester. Conjug. eu atest este înv.Der. atestat, s. n. (certificat); atestație, s. f. (atestare); atestator, adj. (care dovedește). Vezi definitia »
PROIECTÁ vb. I. tr. 1. A plănui, a avea de gând. 2. (Tehn.) A întocmi un proiect pentru o construcție etc. 3. (Mat.) A reprezenta un corp pe o suprafață potrivit anumitor reguli. ♦ refl. A se desena, a se profila, a se contura. ♦ A reproduce pe ecran imaginile înregistrate pe un film (cinematografic). 4. A arunca cu forță un corp; a împrăștia cu presiune un lichid sau un material pulverulent. ♦ A trimite un fascicul de raze de lumină. [Pron. pro-iec-. / cf. fr. projeter, it. proiettare, lat. proicere – a arunca]. Vezi definitia »
ÎMPACHETÁ, împachetez, vb. I. Tranz. 1. A face pachet; a strânge, a aduna lucruri într-un sac, într-o ladă etc., a ambala (în vederea transportului). 2. A pune comprese cu nămol, cu parafină etc. pe o parte bolnavă a corpului. – În + pachet. Cf. fr. empaqueter. Vezi definitia »
INTERPRETÁ, interpretez, vb. I. Tranz. 1. A da un anumit înțeles, o anumită semnificație unui lucru; spec. a comenta și a explica un text (vechi). 2. A reda prin mijloace adecvate conținutul unei opere muzicale, dramatice, literare etc.; a juca un rol într-o piesă, într-un film etc., a executa o bucată muzicală. – Din fr. interpréter, lat. interpretari. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z