Definita cuvantului amatorism
AMATORÍSM s. n. Practicare, ca amator, a unui sport, a unei arte etc. – Amator + suf. -ism. Cf. fr. amateurisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu amatorism
ALBINÍSM s. n. Lipsă de pigmenți în celulele inferioare ale pielii, manifestată prin culoarea albicioasă a pielii și a părului și uneori prin culoarea roșiatică a irisului. ♦ Insuficiență de materii colorante la plante, manifestată prin decolorarea totală sau parțială a frunzelor. – Fr. albinisme. Vezi definitia »
INOTROPISM s. n. proprietatea de a se contracta a miocardului, ca urmare a unui stimul. (< fr. inotropisme) Vezi definitia »
METABOLÍSM s.n. Totalitatea proceselor nutritive de asimilație și dezasimilație care se produc în organism. ◊ Metabolism bazal = cantitatea de căldură, exprimată în calorii, care se produce pe un metru pătrat la suprafața corpului unui individ într-o oră. [< fr. métabolisme, cf. gr. metabole – schimbare]. Vezi definitia »
POANTILÍSM s. n. procedeu în pictura modernă impresionistă, constând în reducerea petei de culoare la un mozaic de puncte; divizionism. (< fr. pointillisme) Vezi definitia »
s.m. invar. 1.Prima literă a alfabetului; sunet notat cu acceasta literă (vocala deschisă, nerotunjită, medială). Expr. De la a la z = de la început până la sfârșit; totul, în întregime. 2.(LOG.)Simbol pentru judecata universal-afirmativă. V. pătratul logic. 3.(MUZ.)Notație literară pentru sunetul la. 4.(METR.)Simbol pentru amper. 5.(MAT.)Simbol pentru arie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z