Definita cuvantului vasalitate
VASALITÁTE s. f. 1. (În evul mediu, în apusul Europei) Ansamblul raporturilor sociale stabilite între membrii societății, pe baza acordării de către seniori vasalilor a unor feude, din care decurgeau obligații reciproce; calitatea de vasal. 2. Situație de dependență politică a unei țări față de alta, cu păstrarea autonomiei. – Din fr. vassalite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vasalitate
Unitate de măsură a lungimii folosită în Anglia și Statele Unite ale Americii egală cu 2,54 cm, numită INCH Vezi definitia »
Este un colorant rosu, substanta cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, in cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal. Licopenul reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50 la persoanele ce consuma frecvent struguri, unde procesele de imbatranire celulara sunt incetinite. In consumul de licopen se pun mari sperante pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer. Vezi definitia »
VENIMOZITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi veninos. 2. (fig.) răutate. (< fr. venimosité) Vezi definitia »
TOTALITÁTE, totalități, s. f. Numărul complet al lucrurilor sau al ființelor în discuție; ansamblul lucrurilor sau al ființelor legate între ele. ♦ Tot (VI 1). – Din fr. totalité. Vezi definitia »
INCOGNOSCIBILITÁTE s. f. (Fil.) Însușirea sau starea de a fi incognoscibil. – Din fr. incognoscibilité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z