Definita cuvantului vărguliță
VĂRGULÍȚĂ, vărgulițe, s. f. Vărguță. – Vargă + suf. -uliță.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vărguliță
MINISTREÁSĂ, ministrese, s. f. (Fam. și ir.) Soție de ministru. – Var. (după alte surse) ministresă.Ministru + suf. -easă. Vezi definitia »
COȘENÍLĂ, coșenile, s. f. Insectă exotică din Mexic, care atacă o specie de smochin și din care se extrage cârmâzul (Coccus cacti); cârmâz. – Din fr. cochenille. Vezi definitia »
TEREBRÁTULĂ s. f. animal brahiopod marin, încă din era secundară. (< fr. térèbratule) Vezi definitia »
TRIÉRĂ s. f. (ant.) navă de război cu trei rânduri de rame suprapuse, la fenicieni și greci. (< fr. trière) Vezi definitia »
PALÉTĂ, palete, s. f. 1. Placă de lemn, de porțelan etc., prevăzută cu o deschizătură pentru a putea fi ținută cu mâna, pe care pictorii își întind și își amestecă vopselele când lucrează. ♦ Fig. Gamă cromatică specifică unui pictor sau unei picturi; cromatică, colorit; p. ext. măiestrie artistică a pictorului; p. gener. măiestrie artistică. 2. Lopățică rotundă sau ovală de lemn, de obicei acoperită cu cauciuc sau cu plută, cu care se lovește mingea în tenisul de masă. 3. Piesă (plată) de forme variate, folosită ca suport, ca unealtă de presat, de netezit etc. sau la diferite mecanisme și instrumente. ♦ Pală2 (De dimensiuni mici). – Din fr. palette. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z