Definita cuvantului volet
VOLÉT, voleturi, s. n. 1. Element mecanic mobil plasat la fiecare aripă de avion și care servește la mărirea sustentației. 2. Fiecare dintre elementele mecanice ale radiatorului unui motor de avion care servește pentru reglarea circuitului aerodinamic de răcire a acestuia. – Din fr. volet.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu volet
INFRASÚNET, infrasunete, s. n. Vibrație mecanică a unui mediu nepercepută de urechea omului (ci numai cu ajutorul simțului tactil), care se propagă sub formă de unde, ca și sunetele, dar având o frecvență mai mică decât a acestora. – Infra-+sunet (după fr. infra-son). Vezi definitia »
MISTACOCÉT, -Ă, mistacoceți, -te, adj., subst. 1. Adj., s. m. (Pește) fără dinți. 2. S. n. (La pl.) Specie de cetacee asemănătoare balenei; (și la sg.) animal din această specie. – Din fr. mystacocètes. Vezi definitia »
ARBORÉT I. s. n. teren plantat cu numeroase specii de arbori și arbuști și destinat studiului condițiilor lor de dezvoltare. II. s. m. partea superioară a unui catarg. (< lat., fr. arboretum) Vezi definitia »
CAMUFLÉT s.n. Explozie subterană a unui proiectil de artilerie sau a unei încărcături de exploziv. [< fr. camouflet]. Vezi definitia »
FLAJOLÉT, flajolete, s. n. 1. Mic instrument de suflat, de lemn sau de metal, asemănător cu flautul, folosit în orchestre și în fanfare. 2. Sunet armonic produs de instrumentele cu coarde, prin atingere foarte usoară a coardei cu degetul în anumite puncte precise (la jumătate, la o treime, la un sfert etc.). [Pl. și: (m.) flajoleți.Var.: flajeolét s. n.] – Din fr. flageolet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z