Definita cuvantului zăbală
ZĂBÁLĂ, zăbale, s. f. 1. Parte a căpăstrului constând dintr-o bară subțire de metal cu două brațe, prevăzute cu câte un inel mare, care se introduce în gura calului înapoia ultimilor incisivi pentru a-l struni și a-l conduce. 2. Bubuliță albicioasă molipsitoare, care apare la oameni în colțurile gurii și la vite pe buze; zăbăluță. 3. (La pl.) Bale. 4. (La pl.) Colțurile cărnoase ale ciocului unor pui de păsări. – Din magh. zabola.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zăbală
ANLUMINÚRĂ s.f. (Lit.) Denumire dată ilustrațiilor în culori vii ale manuscriselor medievale. V. miniatură (2). [< fr. enluminure]. Vezi definitia »
PEDICULÓZĂ s.f. Ftiriază. [< fr. pédiculose, cf. lat. pediculus – păduche]. Vezi definitia »
MÍZĂ s. f. 1. sumă de bani pe care o pune fiecare participant la un joc de noroc și care revine câștigătorului. 2. obiectul unei dispute, al unui litigiu; (fig.) fapt scontat. (< fr. mise) Vezi definitia »
IZOCÓRĂ s. f. v. izocor [în DN]. Vezi definitia »
DÁUNĂ, daune, s. f. 1. Pagubă, vătămare, prejudiciu (material sau moral). ◊ Loc. prep. În dauna (cuiva sau a ceva) = în paguba, în detrimentul (cuiva sau a ceva). 2. Despăgubire. [Pr.: da-u-] – Din lat. damnum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z