Definita cuvantului zăbun
ZĂBÚN, zăbune, s. n. 1. Haină bărbătească purtată de țărani, făcută din lână sau din bumbac, de obicei lungă, cu sau fără mâneci, împodobită cu cusături. 2. Anteriu lung și larg purtat de preoți și de călugări. 3. (Înv.) Haină lungă, fără mâneci, confecționată din stofă scumpă, pe care o purtau boierii. [Var.: zobón s. n.] – Din bg. zabun.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zăbun
Un cuvânt atât de esențial pentru limba română – să fie declarat in dexonline ca fiind de etimologie necunoscută! „Mămăligă” provine bineințeles și mai presus de orice dubiu de la cuvântul italian „meliga”, care – atâta trebuie spus, este în anumită măsură un regionalism in Italia. În orice caz, există de exemplu rețete de așa-ziși biscotti din făină de porumb – paste di meliga -, foarte populari de altfel in Italia (fiindu-le rezervat un loc în Wikipedia cu titlul ‚Paste di meliga’), unde pe primul loc din lista de ingrediente figurează „farina di meliga” care este nimic altceva decât „farina di mais”. M-aș bucura mult să văd că indicația făcută de mine în acest sens este acceptată, rectificându-se informația privind etimologia cuvântului. Cu toata stima, Pavel C. Goldenberg Traducător și interpret pentru limbile ebraică, engleză, germană, română Frankfurt am Main Germania Vezi definitia »
un fel de pizda , in limbaj mai nasparliu , folosit de tigani de aici expresia :„ti-o trag la gramadau” un fel de gramadauu cartitei , a nu se confunda cu anus , pt care exista expresia „ochiul maro” sau „bancomatul de caca” Vezi definitia »
PERCIÚN s. m. v. perciune. Vezi definitia »
Un procedeu de inlocuire a actului sexual normal,prin care o femee si un barbat se fut,adica se reguleaza.Barbatul introduce penisul in vagin si prin miscari alternative de dute vinoçei doi se excita reciproc iar barbatul ejaculeaza o anumita cantitate de sperma in vaginul femeii.FELATIA este atunci cand femria ia penisul barbatului in gura il mangaie cu limba si il suge,pana cand barbatul ajunge la orgasm si ejaculeaza in gura femeii o anumita cantitate de sperma.Multe femei inghit sperma spre satisfactia deplina a barbatuluiçare poate avea in acest caz o a doua erectieçu mai multa usurinta si mai rapid decat in cazul actului sexual normal. Vezi definitia »
NUN, -Ă, nuni, -e, s. m. și f. Nume dat, în ziua căsătoriei, fiecăreia dintre persoanele care asistă pe miri la cununia religioasă și care sunt solicitate să îndeplinească obligațiile cerute de ritualul creștin; (la pl.) bărbatul și femeia care îndeplinesc aceste forme; naș. – Lat. nonnus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z