Definita cuvantului zătoni
ZĂTONÍ, zătonesc, vb. IV. (Reg.) 1. Refl. (Despre pești) A se aduna, a se strânge într-un zăton. 2. Tranz. A stăvili cursul unei ape (cu zătoane). – Din zăton.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zătoni
APENINI (APPENNINO), sistem muntos care se întinde de-a lungul Pen. Italice pe 1.190 km, alcătuită din roci calcaroase, granitice, argiloase. Alt. med.: 1.200-2.000 m. Alt. max.: 2.914 m (vf. Corno Grande din masivul Gran Sasso d’Italia – Abruzzi). Expl. de bauxită, blendă și marmură. Pășuni. Fenomene de degradare a solului datorită despăduririlor. Vezi definitia »
INTERVENÍ, intervín, vb. IV. Intranz. 1. A veni între..., a veni la mijloc, a intra în acțiune; spec. a lua cuvântul, a intra în vorbă. ♦ A se amesteca spre a mijloci o împăcare, o înțelegere etc., a face un demers în favoarea cuiva sau pentru ceva; a stărui pe lângă o persoană influentă spre a obține ceva în favoarea cuiva sau a sa. 2. A se ivi, a surveni, a se întâmpla. A interveni o schimbare. – Din fr. intervenir, lat. intervenire. Vezi definitia »
BIKÍNI s. n. Costum feminin de baie, format dintr-un slip și dintr-un sutien de dimensiuni reduse. – Din engl. Bikini, fr. bikini. Vezi definitia »
MANI s.m.pl. (La romani) Sufletele celor morți, considerate ca divinități. [< lat. manes]. Vezi definitia »
GRAMINI- /GRAMINO- elem. „graminee, erbacee”. (< fr. gramini-, gramino-, cf. lat. grames, -inis, iarbă) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z