Definita cuvantului amfibol
AMFIBÓL, amfiboli, s. m. Mineral cristalizat sau grup de minerale constituite din silicați hidratați de magneziu, fier, aluminiu, calciu sau sodiu, foarte răspândite în rocile eruptive și în șisturile cristaline. – Din fr. amphibole.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu amfibol
GAIACÓL s. n. Medicament cu acțiune antiseptică, extras din rășina unui arbore și întrebuințat ca expectorant în diferite preparate contra tusei. – Din fr. gaïacol. Vezi definitia »
PÂRJÓL, pârjoluri, s. n. 1. Foc mare și iute; incendiu violent și mistuitor. ◊ Expr. A face pârjol = a nimici (prin foc); a face prăpăd, a prăpădi. A da pârjol = a da foc, a distruge (prin foc); a incendia. A plânge cu foc și pârjol = a plânge cu desperare. A se face foc și pârjol = a-și ieși din fire, a se înfuria foarte tare. 2. Căldură mare și înăbușitoare; arșiță, zăpușeală, zăduf. 3. Fig. Prăpăd, dezastru, calamitate, pustiire, urgie. – Din pârjoli (derivat regresiv). Vezi definitia »
TRÉMOL s. n. v. tremolo. Vezi definitia »
FUNGÍCOL, -Ă adj. (despre insecte) care trăiește pe ciuperci. (< fr. fongicole) Vezi definitia »
IUDEOSPANIÓL, -Ă, iudeospánioli, -e, adj., s.m. și f. Evreu din Spania. ♦ (s.f.) Limbă vorbită de iudeospanioli. (cf. fr. judéo-espagnol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z