Definita cuvantului zvântura
ZVÂNTURÁ, zvấntur, vb. I. Refl. (Fam.) A umbla (fără rost) dintr-un loc în altul, a cutreiera. – Et. nec. Cf. vântura.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zvântura
Parafora juxtapune, similar metaforei,doua paradigme diferite pentru a forta perceptia inconceptibilitatii celei de a treia. Vezi definitia »
Tesatura foarte fina, semitransparenta si relativ rigida, cu aspect lucios, in ape, folosita atat pentru vestimentatiile de zi cat si pentru cele de seara. Organza se mai foloseste la organizarea evenimentelor (nunti, botezuri) pentru decoruri si aranjamente de sala. Vezi definitia »
ANGÓRA s.f. Nume dat unor specii de animale (pisică, iepure sau capră) cu păr lung și mătăsos, aparținând unor rase din Turcia asiatică; părul acestor animale, folosit în industria textilă. [< fr. angora, cf. Angora, alt nume al capitalei Turciei, Ankara]. Vezi definitia »
mizerá, mizeréz, vb. I (reg.) a trăi în mizerie. Vezi definitia »
stăurá (-r, át), vb. (Trans.) A privi cu teamă sau cu mirare, a se minuna. Origine necunoscută. Ar putea fi cuvînt identic cu a astăura, vb. (Banat, a pîndi, a urmări), pe care DAR îl derivă de la staur „grajd”, presupunînd că înseamnă „a urmări din grajd”, ipoteză greu de admis. Poate în loc de sgăurasgău, cf. sgîi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z