Definita cuvantului magazinaj
MAGAZINÁJ, magazinaje, s. n. 1. Depozitare a unei mărfi în magazie. 2. Timpul cât o marfă se află depozitată în magazie. 3. Taxă care se plătește pentru depozitarea unei mărfi. – Din fr. magasinage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu magazinaj
GOLAVERAJ s. n. Raportul dintre golurile marcate si cele primite (la fotbal, la handbal etc.). -Din fr., engl. Goal average Vezi definitia »
FOTOMONTÁJ s.n. 1. Mijloc de agitație vizuală constând dintr-o serie de fotografii pe un panou și ilustrând un subiect, o problemă etc. 2. Asamblarea mai multor fotografii sau fragmente de fotografii pentru a obține un clișeu fotografic. [< rus. fotomontaj, fr. photomontage]. Vezi definitia »
BOBINÁJ s. n. înfășurare electrică. (< fr. bobinage) Vezi definitia »
ETÁJ s.n. 1. Fiecare dintre părțile unei clădiri care se găsesc între planșeurile de deasupra parterului; cat. 2. Nume dat unor lucruri, unor obiecte dispuse unul peste altul. ♦ (Spec.) a) Fiecare dintre etapele rezultate din împărțirea variației de viteză sau de presiune a fluidului într-o mașină termică; b) partea unei mașini termice în care se produce această variație; c) partea unui amplificator electric unde are loc una dintre amplificările pe care acesta le realizează; d) (poligr.) subdiviziunea orizontală a capului unei tabele. 3. Succesiune de terenuri care corespunde în timp unei vârste geologice. 4. Etaj de vegetație = element structural al unui arboret constând din totalitatea arborilor ale căror coroane se situează la o anumită înălțime, formând un strat distinct. [< fr. étage]. Vezi definitia »
GHEMAVERÁJ s.n. (Sport) Raportul de ghemuri într-o partidă de tenis. [Cf. engl. game average]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z