Definita cuvantului maistru
MÁISTRU, maiștri, s. m. 1. Persoană care are (și practică) o meserie; meșter; meseriaș; (în special) muncitor calificat care conduce de obicei o secție productivă într-o întreprindere sau într-un atelier; maestru. ♦ Persoană iscusită, îndemânatică, abilă, pricepută. 2. Persoană care învață, instruiește pe cineva. – Din germ. Meister.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu maistru
DECIBELMÉTRU, decibelmetre, s. n. Voltmetru de curent alternativ gradat în decibeli în raport cu un nivel de referință, utilizat pentru măsurarea nivelului de transmisiune a semnalelor, a atenuării, a câștigului și a amplificării în instalațiile de telecomunicații. – Din fr. décibelmètre. Vezi definitia »
CELOMÉTRU s. n. instrument compus dintr-o lunetă și un înclinometru, cu care se determină înălțimea norilor. (< fr. coelomètre) Vezi definitia »
DINĂÚNTRU adv. Din interior. ♦ (Adjectival) Care se află înăuntru, în interior. [Var.: dinlăúntru adv.] – De4 + înăuntru. Vezi definitia »
LÍTRU, litri, s. m. 1. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu volumul ocupat de un kilogram de apă pură la temperatura de plus patru grade Celsius și la presiunea de o atmosferă. 2. Vas care are această capacitate. 3. Cantitate de lichid egală cu un litru (1). – Din fr. litre. Vezi definitia »
GALACTOMÉTRU s. n. lactometru. (< fr. galactomètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z