Definita cuvantului mandarin
MANDARÍN2, mandarini, Arbust fructifer cu flori albe, cultivat în regiunile mediteraneene pentru fructele sale comestibile (Citrus nobilis). – Din mandarină (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mandarin
BIVOLTÍN, -Ă adj. (Despre insecte, viermi de mătase) la care ciclul vital are loc de două ori în cursul aceluiași an. [< fr. bivoltin, cf. lat. bis – de două ori, voltum < volvere – a evolua]. Vezi definitia »
1. In chimia anorganica, o molecula sau un ion care se leaga de un cation metalic spre a forma un complex. 2. In biochimie, o molecula ce se leaga de un receptor. Vezi definitia »
MESCHÍN adj. 1. preocupat de interese personale mărunte; mic la suflet, egoist; josnic, murdar. 2. mic, neînsemnat; lipsit de valoare, modest. (< fr. mesquin) Vezi definitia »
SMOCHÍN, smochini, s. m. Arbore cu frunzele lobate, cu numeroase flori închise într-un receptacul globulos, care la maturitate devine un fruct comestibil cărnos, dulce și suculent (Ficus carica). – Din smochină (derivat regresiv) sau din sl. smokĩnŭ. Vezi definitia »
ciuín s. m. – Plantă, săpunariță. – Var. ciuien. Tc. çüyen (Șeineanu, II, 138). DAR dă cuvîntul ca înv., dar încă circulă în Munt. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z