Definita cuvantului manșetă
MANȘÉTĂ, manșete, s. f. 1. Partea de jos a mânecii unei cămăși (bărbătești) sau a unei bluze; bandă (detașabilă) aplicată ca garnitură la partea de jos a unei mâneci. ♦ Partea de jos (răsfrântă) a pantalonilor. ♦ Porțiune de la începutul unui ciorap tricotat, lucrată de obicei ca un elastic. 2. Garnitură de piele sau de cauciuc, în formă de inel sau de cilindru, care servește la etanșarea unor deschideri. 3. Text scurt tipărit cu alt caracter de literă pe prima pagină a unui ziar sau într-o publicație periodică., la începutul unui articol, care conține în rezumat o știre importantă din cuprinsul ziarului sau ideea principală, nota originală din cuprinsul articolului. ◊ Manșetă bibliografică = indicație bibliografică în partea de jos a copertei interioare a publicațiilor periodice, cuprinzând datele necesare identificării sau citării periodicului respectiv. ♦ Text scurt folosit ca titlu general pentru mai multe articole care tratează aceeași temă; p. ext. spațiu rezervat acestor texte. – Din fr. manchette, germ. Manschette.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu manșetă
SEMIREMÓRCĂ s. f. remorcă cu o singură osie, a cărei parte frontală se sprijină pe puntea din spate a vehiculului motor. (< fr. semiremorque) Vezi definitia »
PETULÁNȚĂ s.f. Ardoare exuberantă; zburdălnicie, neastâmpăr, vioiciune. [< fr. pétulance]. Vezi definitia »
MORFOGENÉZĂ s. f. 1. Proces de formare a structurilor morfologice ale organismelor. 2. Ramură a geomorfologiei care studiază originea formelor de relief; morfogenie. – Din fr. morphogenèse. Vezi definitia »
RANDALÍNĂ, randaline, s. f. Moletă. – Din germ. Randaline. Vezi definitia »
LACTÁZĂ, lactaze, s. f. Enzimă care transformă lactoza în glucoză și galactoză. – Fr. lactase. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z