Definita cuvantului anormal
ANORMÁL, -Ă, anormali, -e, adj. Care se abate de la normal; contrar regulilor, normelor obișnuite. ♦ (Despre ființe) Cu infirmități fizice sau psihice. – Din fr. anormal, lat. anormalis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu anormal
PRIMEVAL, primevala, primevali, primevale, adj. 1. Referitor la un ev originar, primar, de existenta umana; stravechi, primitiv, originar. 2. Primordial, de prima importanta. -Et. Lat. „primaevus” < „primus”, prim si „aevum”, ev, epoca. Vezi definitia »
DUODECIMÁL, -Ă adj. Care are ca bază numărul 12, care se divide cu 12. [< fr. duodécimal, cf. lat. duodecim – doisprezece]. Vezi definitia »
PROVENSÁL, -Ă, provensali, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază din Provence sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține regiunii Provence sau populației ei, privitor la Provence sau la populația ei, originar din Provence. ♦ (Substantivat, f.) Limbă romanică vorbită de provensali (1); p. ext. limbă romanică vorbită în mai multe provincii din sudul Franței. [Var.: (înv.) provențál, -ă s. m. și f., adj.] – Din fr. provençal. Vezi definitia »
ANIMÁL, -Ă, animali, -e, s. n., adj. 1. S. n. Ființă organizată, uni- sau pluricelulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca; p. restr. vietate, jivină, dobitoc. 2. S. n. Om brutal, grosolan, josnic, care se poartă ca un animal (1). 3. Adj. De animal (1), propriu animalelor. Căldură animală. ♦ De natură organică. Cărbune animal. – Din fr. animal, lat. animalis. Vezi definitia »
MISTRÁL s.n. Vânt puternic, rece și uscat, care suflă din nord-vest în Provența (sudul Franței) și din valea Ronului spre coasta Mediteranei. [< fr. mistral]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z