Definita cuvantului mareșal
MAREȘÁL, mareșali, s. m. 1. Gradul cel mai înalt din ierarhia militară din unele țări; ofițer care are acest grad. ◊ Mareșalul curții (regale) sau mareșalul palatului = persoană care are conducerea administrativă generală a bunurilor unui monarh și răspunde de protocolul de la curte; titlu purtat de această persoană. 2. Nume care se dădea în Rusia și în Polonia președintelui unui corp nobiliar. – Din fr. maréchal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mareșal
PASCÁL s.m. Unitate de presiune, egală cu un newton pe metru pătrat. [< fr. pascal, cf. Pascal – fizician francez]. Vezi definitia »
BISANUÁL, -Ă adj. 1. bienal (I, 1). 2. (despre plante) care înflorește și fructifică în al doilea an. (< fr. bisannuel) Vezi definitia »
BRUCKENTAL, Samuel (1721-1803, n. Nocrich, jud. Sibiu), om politic sas din Transilvania, guvernator (1777-1787). A inițiat un șir de măsuri care vizau reformarea administrației, fiscalității, jurisdicției, precum și viața economică și culturală din Transilvania. În timpul cîrmuirii sale a avut loc marea răscoală condusă de Horea, Cloșca și Crișan. Colecționar de artă. Palatul lui din Sibiu (1779-1795), azi muzeul B. (inaugurat în 1817, cel mai vechi din România), adăpostește colecția sa de artă. Vezi definitia »
REÁL s.m. Mică monedă spaniolă de argint. [Pron. re-al. / < sp., port. real]. Vezi definitia »
PENÁL, -Ă adj. Cu caracter represiv; care se referă la infracțiuni sancționate cu pedepse. ♦ Drept penal = ramură a științei dreptului care studiază normele juridice cu caracter represiv; cod penal = ansamblul principalelor norme juridice care definesc infracțiunile și stabilesc sancționarea lor. // s.n. Drept penal. [Cf. fr. pénal, lat. poenalis < poena – pedeapsă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z