Definita cuvantului asfalt
ASFÁLT, asfalturi, s. n. 1. Rocă sedimentară, brună-neagră, formată prin bituminizarea unor substanțe organice sau prin oxidarea și polimerizarea petrolului. 2. Amestec de bitum cu materiale minerale, întrebuințat mai ales la pavarea drumurilor. ♦ Drum, loc asfaltat. – Din fr. asphalte.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu asfalt
STABILIVÓLT s.m. (Fiz.) Tub electronic cu descărcare în gaze, folosit ca stabilizator de tensiune. [Var. stabilovolt s.m. / cf. engl. stabilovolt, germ. Stabilovolt]. Vezi definitia »
KILOVÓLT, kilovolți, s. m. Unitate de măsură pentru tensiunea electrică sau diferența de potențial electric, egală cu o mie de volți. [Abr.: kV] – Din fr. kilovolt. Vezi definitia »
CONSÚLT s.n. 1. Senatus consult = decizie, decret al senatului din vechea Romă. 2. Consfătuire între mai mulți medici pentru a diagnostica boala și pentru a indica tratamentul medical al unui pacient. [< lat. consultum, cf. fr. consulte]. Vezi definitia »
ASFÁLT, asfalturi, s. n. Amestec de bitum cu materiale minerale, întrebuințat mai ales la pavarea drumurilor. – Fr. asphalte. Vezi definitia »
ADÚLT, -Ă, adulți, -te, adj., s. m. și f. (Organism) care și-a terminat creșterea și a ajuns în stadiul de a se reproduce; (persoană) aflată în perioada de la 17-18 ani până la 50 de ani. – Din fr. adulte, lat. adultus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z