Definita cuvantului eclipsa
ECLIPSÁ, eclipsez, vb. I. Tranz. 1. (La pers. 3) A întuneca total sau parțial un corp ceresc, interpunându-se în calea razelor lui de lumină sau între el și soare. 2. Fig. A pune, a lăsa în umbră, a întuneca, a umbri; a întrece, a depăși pe cineva (în merite, în strălucire). ♦ Refl. (Fam.) A se face nevăzut, a pleca pe furiș; a dispărea. – Din. fr. éclipser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu eclipsa
(sursa, diacritice?) SOITARIU, soitari, s.m. 1. Fiecare dintre cei patru mascarici ai domnilor (fanarioti) din tarile romanesti, care insoteau pe domn la parade, la petreceri etc. (din tc. soytari) Vezi definitia »
PANSÁ vb. I. tr. 1. A aplica un pansament pe o rană sau pe un organ bolnav; a bandaja. 2. (Rar) A țesăla și a peria (cai, vite). [< fr. panser]. Vezi definitia »
MASÁ1 vb. tr., refl. a(-și) face masaj, a (se) fricționa. (< fr. masser) Vezi definitia »
Piesa de lenjerie care se foloseste pentru acoperirea fetei de masa.Are rol de protectie, decorativ sau pentru a marca petele sau ciupiturile fetei de masa Vezi definitia »
AMORSÁ vb. I tr. A pune o amorsă; a declanșa aprinderea încărcăturii pentru explozie. ♦ (Constr.) A începe găurirea unei piese. [< fr. amorcer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z