Definita cuvantului mesa
MÉSA adv. (Fam.; în expr.) A intra (sau a cădea, a băga) mesa = a ajunge (sau a face pe cineva să ajungă) într-o situație neplăcută, a intra (sau a băga pe cineva) într-o încurcătură, într-un bucluc. – Din ngr. mésa „înăuntru”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mesa
COINTERESÁ vb. I. tr. A interesa pe cineva într-o acțiune comună împreună cu alții; a stimula cuiva interesul pentru ceva. [Pron. co-in-. / cf. fr. coïntéresser]. Vezi definitia »
PULSÁ, pulsez, vb. I. Intranz. 1. (Despre sânge) A circula prin vasele sangvine. 2. Fig. (Despre lucruri sau despre procese în mișcare) A se manifesta într-un ritm viu; a palpita. – Din lat. pulsare. Vezi definitia »
TRANSPERSÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A trece dintr-o parte în alta străbătând un corp; a străbate, a străpunge, a pătrunde. ♦ (Fig.) A descoperi, a dibui (un secret). [< fr. transpercer]. Vezi definitia »
BALANSÁ vb. I. 1. tr., refl. A (se) mișca în așa fel încât să oscileze fără să-și piardă echilibrul; a oscila, a (se) legăna. 2. tr. A balansa un cont = a egala debitul cu creditul unui cont. 3. tr. A crea un echilibru între doi factori; a cumpăni. [Var. balanța vb. I. / < fr. balancer]. Vezi definitia »
VÉRNIX CASEÓSA s. n. strat de grăsime care acoperă pielea nou-născutului. (< lat. vernix caseosa) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z