Definita cuvantului mongol
MONGÓL, -Ă, mongoli, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mongoliei sau este originară de acolo; p. ext. persoană care face parte din una din populațiile care locuiesc în Asia centrală. 2. Adj. Care aparține Mongoliei sau mongolilor (1), privitor la Mongolia sau la mongoli; mongolic. – Din fr. mongol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mongol
VELOBÓL s. n. joc cu mingea pe biciclete de construcție specială, golurile marcându-se cu roata bicicletei. (< engl. veloball) Vezi definitia »
GLICÓL s.m. Lichid incolor, vâscos, cu gust dulceag, miscibil cu apa și cu alcoolul, având diferite întrebuințări. [< fr. glycol]. Vezi definitia »
TÚRCO-MONGÓL, -Ă adj. (despre un grup de limbi) format din limbile turcă și mongolă. (< fr. turco-mongol) Vezi definitia »
BEMÓL, bemoli, s. m. Semn convențional (asemănător cu literatura „b”) pus înaintea unei note muzicale sau la începutul unui portativ, spre a arăta că nota sau șirul de note trebuie coborâte cu un semiton. – Fr. bémol (it. bemolle). Vezi definitia »
AEROSÓL s.m. (mai ales la pl.) Suspensie într-un gaz a unui corp solid sau lichid. ♦ Sistem de particule medicamentoase dispersate în aer, care constituie un mijloc terapeutic contra unor afecțiuni ale căilor respiratorii. [< fr. aérosol, cf. germ. Aerosol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z