Definita cuvantului veșnic
VÉȘNIC, -Ă, veșnici, -e, adj. Care există de totdeauna și va exista întotdeauna; etern. ◊ Somnul cel veșnic = moartea. ♦ (Prin exagerare) Care are durată lungă; continuu, permanent. ♦ (Adverbial) Întruna, mereu, necontenit. [Var.: (înv. și pop.) vécinic, -ă adj.] – Din sl. vĕčinŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu veșnic
CIÁNIC, -Ă, ciánici, -e, adj. (Chim.) Care se referă la cian. ◊ Acid cianic, compuși cianici. (cf. fr. cyanique < pref. cyan(o)- + suf. -ique) [def. și et. TLF – folosit în corpul DEX] Vezi definitia »
RISTÍC s. n. (În sintagma) Gogoașă de ristic = gogoașă bogată în tanin, care se formează pe frunzele și pe ramurile tinere al unor stejari, în urma înțepăturii făcute de o specie de viespe, și care se întrebuințează în medicină sub formă de tinctură, în industria chimică și în industria tăbăcăriei. – Din tc. rastik, ngr. rastiki. Vezi definitia »
FONOMÍMIC, -Ă adj. Metodă fonomimică = metodă de însușire a literelor de către copii, care constă în fixarea sunetului în mod vizual prin gestică și mimică; fonomimie. [Cf. it. fonomimico]. Vezi definitia »
XANTOCROMÁTIC, -Ă, xantocromatici, -ce, adj. (Med.) Colorat în galben. – Din fr. xanthochromatique. Vezi definitia »
POLIGENÉTIC, -Ă adj. Referitor la poligeneză; care are o geneză complexă; poligenic. ♦ Care dă culori diferite după mordanții care i se asociază. [< fr. polygénétique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z