Definita cuvantului aparte
APÁRTE adv. În mod separat, deosebit (de...). ♦ (În teatru, ca indicație pentru actori). Ca și cum ar vorbi cu sine însuși, dar cu glas tare. ♦ (Adjectival) Deosebit, special, anumit. Trăsătură aparte.A3 + parte (după fr. à part).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aparte
MULTIPLICITÁTE s. f. 1. faptul de a fi multiplu; pluralitate. 2. (mat.) faptul că o soluție a unei ecuații este multiplă. ◊ număr care arată de câte ori o soluție satisface o anumită ecuație. (< fr. multiplicité, lat. multiplicitas) Vezi definitia »
lámoste s. f. – Diaree infantilă. Sl. *lamostĭ, din lat. lamati „a rupe” (Cihac, II, 165; DAR), cf. rus. lamota „boală”. Der. propusă de Conev 72 (bg. mlamosnici „vierme de făină”), nu pare probabilă. – Der. lămosti, vb. (a se îmbolnăvi de diarea). Vezi definitia »
WYANDOTTE UÁIĂN-DOT/ s. m. 1. specie de pește în America. 2. rasă de găini americane, obținută prin diverse încrucișări. (< fr., engl. wyandotte) Vezi definitia »
MORBIDITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este morbid; predispoziție la boli. ♦ Proporție a îmbolnăvirilor în cadrul unei populații la un moment dat sau într-o anumită perioadă. [Cf. fr. morbidité]. Vezi definitia »
Unitate de masura din SI pentru radioactivitate. 1 Bq(bequerel) reprezinta activitatea unei cantitati de material radioactiv incare un nucleu se descompune pe secunda. (pe scurt: 1Bq=numarul de descompuneri pe secunda) 1Bq=2,7*10(la-11) Ci (Ci-curie-vechea unitate de masura a radioactivitatii) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z