Definita cuvantului măgar
MĂGÁR, măgari, s. m. 1. Animal din familia calului, mai mic decât acesta, cu părul de obicei sur, capul mare și urechile lungi, întrebuințat ca animal de povară și de tracțiune; asin (Equus asinus).Expr. A nu fi nici cal, nici măgar = a nu avea o situație precisă, a nu aparține unei categorii determinate. 2. Epitet dat unui om prost, încăpățânat sau obraznic. – Cf. alb. magar, bg. magare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu măgar
CHENÁR, chenare, s. n. Margine (lucrată, desenată, sculptată etc.) pe care o are de jur împrejur un obiect și care de obicei servește ca ornament. Chenarul covorului, al diplomei, al ferestrei. - Din tc. kenar. Vezi definitia »
ștricár, ștricári, s.m. (reg.) frânghier. Vezi definitia »
MILIÁR2, -Ă adj. (Despre pietrele de kilometraj; și s.f. ) Care indică o distanță de o mie de metri. [Pron. -li-ar. / < fr. milliaire, cf. lat. milliarius]. Vezi definitia »
REGULÁR, -Ă, regulari, -e, adj. (Înv.) Regulat, după regulă, după regulament. – Din lat. regularis. Vezi definitia »
VASCULÁR, -Ă adj. 1. referitor la vasele (sangvine) ale organismelor. ♦ sistem ~ = totalitatea venelor, arterelor și vaselor capilare; țesut ~ = țesutul vaselor sangvine. 2. (bot.) referitor la vasele conducătoare de sevă. ♦ plante ĕ = plante superioare prevăzute cu vase prin care circulă seva. (< fr. vasculaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z