Definita cuvantului decalcifia
DECALCIFIÁ, decalcifiez, vb. I. Refl. și tranz. A pierde sau a face ca organismul să piardă calciul din țesutul osos sau din dinți. ♦ (Despre țesuturi) A-și pierde o cantitate de săruri de calciu. [Pr.: -fi-a-.Var.: decalcificá, vb. I.] – Din fr. décalcifier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decalcifia
ÎNSERIÁ vb. I. tr. A așeza, a înscrie în ordine; a da număr de serie. [Pron. -ri-a, p.i. 3,6 -iază. / et. incertă]. Vezi definitia »
STIPENDIÁ vb. I. tr. A avea pe cineva în solda sa; a subvenționa, a finanța pe cineva. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. stipendier, cf. lat. stipendiare < stipendium – leafă]. Vezi definitia »
DOMICILIÁ vb. I. intr. A locui, a-și avea domiciliul undeva. [Pron. -li-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. domicilier]. Vezi definitia »
AHAIA 1. Denumirea antică a ținutului din Grecia situat în N Peloponesului, extinsă în sec. 2 î. Hr. și asupra Greciei centrale și de S. 2. Prov. romană creată în anul 27 d. Hr. de August. 3. Principat latin, fondat de cruciați în Pelopones (sec. 13-15), numit și Principatul de Morea. Vezi definitia »
RECOPIÁ vb. tr. a copia din nou un text, un act etc. (< fr. recopier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z