Definita cuvantului decortica
DECORTICÁ, decortichez, vb. I. Tranz. 1. A desprinde și a înlătura cojile de pe unele semințe în vederea consumului. ♦ A curăța de coajă arborii, cu scopul de a stârpi insectele dăunătoare și ouăle lor. 2. (Med.) A îndepărta chirurgical, total sau parțial, o membrană îngroșată care învelește un organ (creier, rinichi etc.). – Din fr. décortiquer, lat. decorticare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decortica
EDIFICÁ vb. I. tr. (și fig.) a zidi, a construi, a clădi. II. tr., refl. a (se) lămuri, a (se) clarifica. (< fr. édifer, lat. edificare) Vezi definitia »
CERTIFICÁ, certífic, vb. I. Tranz. A dovedi, a confirma, a întări (printr-un act, printr-o semnătură) autenticitatea, exactitatea, valabilitatea unui fapt, înscris etc. – Din fr. certifier, lat. certificare. Vezi definitia »
DECALCIFICÁ vb. I. tr., refl. A (se) decalcifia. [P.i. decalcific. / < it. decalcificare]. Vezi definitia »
OZONIFICÁ vb. I. tr. A împrospăta, a purifica un ozon; a ozoniza. [P.i. ozonífic. / < fr. ozonifier]. Vezi definitia »
DECORTICÁ, decortichez, vb. I. Tranz. 1. A desprinde și a înlătura cojile de pe unele semințe în vederea consumului. ♦ A curăța de coajă arborii, cu scopul de a stârpi insectele dăunătoare și ouăle lor. 2. (Med.) A îndepărta chirurgical, total sau parțial, o membrană îngroșată care învelește un organ (creier, rinichi etc.). – Din fr. décortiquer, lat. decorticare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z