Definita cuvantului demonta
DEMONTÁ, demontez, vb. I. Tranz. A desface un aparat, un mecanism, un instrument etc. în părțile lui componente. ♦ Fig. A descuraja, a deprima, a dezorienta pe cineva; a obosi, a extenua pe cineva. – Din fr. démonter.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu demonta
IMPACIENTÁ vb. I. refl. A-și pierde răbdarea, a se neliniști. [Pron. -ci-en-. / cf. fr. impatienter, it. impazientare]. Vezi definitia »
SPĂIMÂNTÁ, spăimấnt, vb. I. Refl. și tranz. (Înv. și pop.) A (se) înspăimânta. – Lat. *expavimentare. Vezi definitia »
AIÉSTA2, AIÁSTA adj. dem. v. aiest. Vezi definitia »
DEPĂRTÁ, depărtez, vb. I. 1. Refl. A mări distanța față de locul unde se află cineva sau ceva, a se retrage din preajma cuiva sau a ceva, a se așeza sau a pleca (mai) departe. ♦ Fig. A se înstrăina de cineva sau de ceva. 2. Tranz. A duce, a muta ceva mai departe, a distanța de ceva; a trimite sau a ține pe cineva departe. ♦ Fig. A înlătura pe cineva de undeva, a izgoni, a alunga. 3. Refl. A se abate, a devia (de la subiect). – Din departe. Vezi definitia »
Dreapta în geometria euclidiană (clasele I-XII) este o noțiune fundamentală, adica o noțiune care nu are definiție. Ea este caracterizată prin câteva proprietăți introduse prin axiome. În geometria euclidiană ea este reprezentată material printr-o linie dreaptă. În alte geometrii, este interesant de știut că dreapta nu este reprezentata printr-o linie dreaptă. De exemplu, în geometria riemanniană, planul este o sferă din geometria euclidiana, iar dreapta este un cerc ecuatorial al acestei sfere. ...?????? Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z