Definita cuvantului mărar
MĂRÁR s. m. Plantă erbacee aromatică din familia umbeliferelor, cu frunze filiforme și cu flori galbene, întrebuințată drept condiment (Anethum graveolens).Expr. A se băga în vorbă ca mărarul în ciorbă sau (rar) a se amesteca ca mărarul în bucate = a participa nepoftit la o discuție. – Cf. alb. mëraj, ngr. márathron.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mărar
BENOÁR, benoare, s. n. (Înv.) Lojă situată la nivelul parterului. [Pr.: -noar] – Fr. baignoire. Vezi definitia »
MEDULÁR, -Ă adj. Referitor la măduva spinării, care formează măduva. ◊ Canal medular = canal în interiorul coloanei vertebrale, unde se găsește măduva spinării. [Cf. fr. médullaire < lat. medulla – măduvă]. Vezi definitia »
prustár, prustáre, s.n. (reg.) sfredel scurt de formă hexagonală, folosit de mineri, pentru găurit stânca. Vezi definitia »
CAZUÁR s. m. pasăre alergătoare din Australia și Noua Guinee, asemănătoare struțului. (< it. casuario, fr. casoar) Vezi definitia »
PIETRÁR, pietrari, s. m. 1. Muncitor calificat care prelucrează piatra (pentru construcții); cioplitor în piatră. ♦ (Înv.) Sculptor. ♦ Muncitor care pietruiește drumul. ♦ (Reg.) Zidar. 2. Pește răpitor cu corpul în formă de fus, de culoare galbenă pe aripioare și brună spre coadă, care trăiește în apele dulci adânci cu fundul pietros sau nisipos (Aspro zingel). 3. (Ornit.) Pietroșel sur. – Piatră + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z