Definita cuvantului mărăcinar
MĂRĂCINÁR, mărăcinari, s. m. Nume dat mai multor păsări călătoare mici, insectivore, cu penajul castaniu-închis și cu gâtul negru, care trăiesc prin mărăcinișuri, în apropierea apelor (Saxicola).Mărăcine + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mărăcinar
REACȚIONÁR, -Ă I. adj. care aparține, care este specific reacțiunii; retrograd. II. s. m. f. adept al reacțiunii politice. (< fr. réactionnaire) Vezi definitia »
lufár (lufári), s. m. – Pește (Thynnus pelamis). Ngr. λονφάρι (Scriban), cf. tc. lüfer. Vezi definitia »
SANITÁR, -Ă adj. Care se referă la sănătatea publică, care are scopul de a întreține și a ocroti sănătatea. ♦ Punct sanitar = mică unitate de asistență medicală în întreprinderi sau în locuri de muncă izolate; agent sanitar (și s.m.) = persoană din cadrul personalului medical inferior care se ocupă cu îngrijirea bolnavilor (în special în mediul rural). ♦ (Despre vehicule) Care servește la transportarea bolnavilor și a răniților. // s.m. Ostaș care face parte din serviciul de îngrijire a răniților în armată. [< fr. sanitaire, cf. lat. sanitas – sănătate]. Vezi definitia »
BAR s.m. Unitate de măsură a presiunii, reprezentând presiunea exercitată de o forță de o megadină pe o suprafață de 1 cm². [< fr. bar]. Vezi definitia »
POSTȘCOLÁR, -Ă adj. care urmează după absolvirea unei școli. (după fr. postscolaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z