Definita cuvantului epolet
EPOLÉT, epoleți, s. m. Bandă de stofă care se prinde pe umerii uniformelor și pe care se aplică de obicei însemnele gradului, ale specialității etc. – Din fr. épaulette.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu epolet
SWEET SUIT/ I. adj. inv. dulce, dulceag. II. s. n. (muz.) interpretare sentimentală, în care melodia este evidențiată în dauna elementelor de ritm și armonie. (< engl. sweet) Vezi definitia »
CLOSÉT, closete, s. n. Instalație igienică servind la satisfacerea nevoilor fiziologice de evacuare a urinei și a materiilor fecale; latrină, privată, umblătoare, budă. – Din engl., fr. [water]closet. Cf. germ. Klosett. Vezi definitia »
MANSUÉT, -Ă adj. blând, indulgent, bun. (< lat. mansuetus, it. mansueto) Vezi definitia »
COCONÉT s. n. v. cuconet. Vezi definitia »
PARAPÉT, parapete, s. n. 1. Perete (de înălțime mică) din piatră, lemn, metal etc. care servește la delimitarea teraselor, a podurilor, a marginilor unei șosele etc. ♦ Prelungire a bordurilor unei nave, deasupra punții superioare, având rolul de a proteja oamenii, instalațiile și obiectele de pe punte contra valurilor. ♦ Obstacol așezat la capătul unei linii ferate pentru ca trenul să nu mai poată înainta. 2. Întăritură de pământ sau de zid la redute și la tranșee, pentru protejarea luptătorilor. – Din it. parapetto, fr. parapet, germ. Parapett. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z