Definita cuvantului dominion
DOMINIÓN, dominioane, s. n. Nume mai vechi dat statelor din afara insulelor britanice care fac parte din Imperiul Britanic, având statut de suveranitate și egalitate în drepturi cu metropola. [Pr.: -ni-on] – Din fr. dominion.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dominion
SECESSIÓN SE-SE-SION/ s. n. 1. denumire dată grupărilor artistice de avangardă apărute în țările germanice la sfârșitul sec. XIX, care au susținut impresionismul și postimpresionismul, promovând apoi expresionismul. 2. stil în artele decorative în Occident, corespunzător cu Jugendstil, modern style etc. (< fr. sécession, germ. Sezession) Vezi definitia »
MUTÓN s.n. (Franțuzism) 1. Piele de oaie (de obicei vopsită). 2. Haină făcută din astfel de blană. [< fr. mouton]. Vezi definitia »
BARÓN, baroni, s. m. (În orânduirea feudală din apusul și centrul Europei) Mare senior care avea drepturi absolute pe pământurile sale; (mai târziu) titlu de noblețe intermediar între titlul de cavaler și acela de viconte; persoană care are acest titlu. – Fr. baron. Vezi definitia »
BUTÓN, (1) butoane, s. n., (2) butoni, s. m. 1. Piesă care, prin apăsare sau învârtire, transmite comanda pentru o acțiune mecanică sau electrică. ♦ Fus legat cu un capăt de corpul unei piese care efectuează o mișcare circulară, situat excentric față de axa de rotație a acesteia. 2. Un fel de nasture mobil cu care se încheie gulerele, manșetele etc. ♦ Capsă (1).Fr. bouton. Vezi definitia »
ȚICLÓN, țicloni, s.m. (Ornit.; reg.) Scorțar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z