Definita cuvantului farsor
FARSÓR, -OÁRE, farsori, -oare s. m. și f. Persoană lipsită de seriozitate, care se ține de păcăleli. ♦ Persoană care caută să treacă drept alta decât este în realitate (prin minciuni, înșelătorie); impostor. – Din fr. farceur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu farsor
POR, pori, s. m. 1. Mic orificiu pe suprafața pielii, care corespunde cu canalul excretor al glandelor sudoripare și sebacee. 2. Orificiu în membrana primară al celulelor vegetale, prin care se asigură schimbul de apă, de gaze și de substanțe nutritive. 3. Gol de mici dimensiuni în masa unui corp solid sau a unui agregat de substanțe solide. – Din fr. pore, lat. porus. Vezi definitia »
ANEMOZOOCÓR, -Ă adj. (despre semințe, fructe, spori) răspândit prin intermediul vântului și animalelor. (< fr. anémozoochore) Vezi definitia »
HIDROCÓR, -Ă adj., s.f. (Plantă) la care fructele sau semințele sunt răspândite prin intermediul apei. [Cf. gr. hydor – apă, chorein – a se deplasa]. Vezi definitia »
MICROGENERATÓR s. n. generator de mică putere. (< fr. microgénérateur) Vezi definitia »
CONDENSATÓR, condensatori, s. m. 1. Aparat care servește la lichefierea unei mase de vapori în vederea recuperării lichidului din care au provenit sau a eliminării unor componenți volatili. 2. Sistem de două conductoare separate printr-un mediu izolant sau prin vid, servind la acumularea de electricitate statică. ◊ Condensator variabil = condensator a cărui capacitate poate fi variată prin deplasarea relativă a armăturilor lui. – Din fr. condensateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z