Definita cuvantului audia
AUDIÁ, audiez, vb. I. Tranz. 1. (Jur.) A asculta un martor în vederea rezolvării unui proces. 2. A asculta un șir de lecții, de prelegeri, de înregistrări muzicale etc. [Pr.: a-u-di-a] – Din audiență, auditor, audiție etc.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu audia
ÎNCLEIÁ, încleiez, vb. I. Tranz. 1. A unge, a îmbina și a fixa cu clei piese de lemn, hârtie etc. ♦ Refl. A se lipi. ♦ Refl. A se murdări, a se unge cu clei sau cu ceva cleios. ♦ Refl. A se face, a deveni cleios. ♦ Refl. Fig. (Despre fălci) A se încleșta; (despre limbă) a se înțepeni. 2. A trata diverse produse (semifabricate) cu soluții coloidale sau de amidon pentru a le face impermeabile. [Prez. ind. și: încléi] – În + clei. Vezi definitia »
SUBAPRECIÁ, subapreciéz, vb. I. Tranz. A prețui pe cineva sau ceva mai puțin decât merită, a aprecia sub valoarea reală, a micșora importanța unei persoane, a unui lucru, a unei situații; a subestima, a subevalua. ◊ Refl. X se subapreciază. [Pr.: -ci-a-] – Sub1- + aprecia. Vezi definitia »
ipopsifiá vb. I (înv.) a propune sau a susține candidatura cuiva la episcopie. Vezi definitia »
poziția 69 expr. (er.obs.) practică sexuală constând în stimularea orală reciprocă și simultană a organelor genitale de către parteneri. Vezi definitia »
SERIÁ vb. tr. a așeza, a orândui, a clasa pe serii. (< fr. sérier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z